Over ons...

Tassen met een verhaal

Lichting ’65 maakt unieke tassen van bijzondere – oude en nieuwe – materialen. Botsende thema’s
komen samen in één tas. Van materialen als fietsbanden, gebreide plastic zakken, borduurwerkjes,
placemats en tafelzeil, gecombineerd met leer, vilt en stof, ontstaat een tas “met een verhaal”.

Wij -  Lichting ’65 - zijn Rosemarie Koning en Jeannette Roeles.
Rosemarie is eigenaresse van een schoenenzaak in Wolvega en Jeannette werkt als bestuurssecretaresse van gemeente Heerenveen. Beiden wilden wij onze creativiteit echter ook kwijt in totaal iets anders. Het werd het ontwerpen en maken van tassen van duurzame materialen met als basismateriaal fietsbanden.

Wij zijn eind 2008 gestart met het maken van tassen. Familie, vrienden en bekenden zijn zo enthousiast over onze creaties, dat zij ook materialen, zoals borduurwerkjes, restjes leer en stof, knopen uit grootmoeders knopendoos en afgedankte tassen komen brengen die mogelijk geschikt zijn om te verwerken in een nieuwe tas. Ook worden kapotte fietsbanden natuurlijk niet meer weggegooid, maar braaf ingeleverd bij ons...
We werken met de materialen die we op dat moment voor handen hebben. Zo wordt iedere tas uniek èn heeft elke tas een eigen verhaal.

De – unieke en betaalbare - tassen worden verkocht bij Koning Modeschoenen & Tassen en via de webshop www.lichting65.nl, waar in opdracht ook een tas naar eigen ontwerp kan worden besteld.